• ca
  • es

PREGUNTES FREQÜENTS

Al haver estat AMT víctima d'un virus informàtic, en quina mesura ha afectat aquesta situació a les dades de les persones abonades que estaven a disposició de l'empresa?

Llegir més


Soc titular d'un abonament i encara no he rebut les factures dels mesos de febrer i març.

A mitjan del mes de febrer AMT va ser víctima d'un virus informàtic. Aquesta situació ens ha impedit accedir als arxius d'aquestes factures i enviar-les com normalment ho fèiem. Estem treballant en les solucions derivades d'aquesta situació i esperem poder regularitzar els enviaments de factures durant aquest mes.


Soc propietari d'un cotxe elèctric i voldria saber si hem de continuar pagant al recarregar els mateixos en els punts de recàrrega instal·lats a la ciutat.

No, la recàrrega de cotxes elèctrics serà gratuïta, com a mesura excepcional establerta per AMT mentre continuïn aplicant les mesures excepcionals derivades de l'estat d'alarma i confinament ocasionat pel COVID-19. Llegir més


Soc propietari / a d'un abonament en un dels aparcaments municipals tancats gestionats per AMT, pel fet que només el faig servir per treballar i he retirat el cotxe, puc sol·licitar la baixa de l'abonament? I en aquest cas, hauré garantida la disponibilitat de la plaça per quan la torni a necessitar?

Els aparcaments municipals gestionats per AMT romanen oberts a disposició dels usuaris abonats i de rotació. Les persones abonades estan sempre en el seu dret a optar per la baixa de el servei, però l'empresa per raons operatives i causa de la demanda d'aquests equipaments, no pot garantir la disponibilitat de les places a el moment que aquestes persones les tornin a requerir. No obstant això, aquesta qüestió serà considerada per l'Òrgan d'Administració a la major brevetat possible.


Soc titular d'un abonament en un dels aparcaments municipals tancats gestionats per AMT. Malgrat que el meu cotxe roman dins de l'aparcament, s'ha previst AMT congelar o retornar les mensualitats causa de la situació d'excepcionalitat motivada per la pandèmia del COVID-19?

No s'ha previst efectuar la devolució de la mensualitat de març o abril, ni congelar futures mensualitats que corresponguin a la vigència de l'estat d'alarma i confinament. Els aparcaments municipals gestionats per AMT romanen oberts a disposició dels usuaris abonats i de rotació, a diferència d'altres equipaments municipals com llars d'infants, equipaments esportius i l'Escola de Música que, ha tancat i les seves portes, lògicament no cobressin per la utilització dels mateixos . No obstant això, aquesta qüestió serà considerada i estudiada en pròximes dates per l'Òrgan d'Administració.


Soc titular d'un abonament en un dels aparcaments municipals i també soc treballador / a sanitari / a. Davant l'emissió de targetes d'aparcaments gratuïtes per utilitzar aquests equipaments, podria sol·licitar la baixa de l'abonament, per beneficiar-me d'aquestes targetes, però recuperar la plaça a el moment de finalitzar la situació d'emergència actual?

L'emissió d'aquestes targetes, ha estat una decisió d'aquesta empresa per col·laborar amb les dificultats que genera l'estat d'alarma, especialment per a les persones treballadores del Sector Sanitari. Les targetes han estat distribuïdes als diferents Centres de Salut de la ciutat perquè allà els seus responsables les reparteixin entre el personal segons la seva millor criteri i les necessitats existents. Això és independent de la qualitat d'abonat / a d'aquestes persones. Sempre hi ha el dret a sol·licitar la baixa dels nostres serveis, però AMT no pot per raons operativa i per la demanda dels mateixos garantir la disponibilitat de les places un cop es tornin a sol·licitar


Qui es considera resident?

Es considera resident de l'Àrea Regulada aquella persona física que consti en els nostres registres com a tal. No és suficient que vostè visqui en un dels sectors de l'Àrea Regulada; heu de constar en el nostre registre de residents de l'Àrea Regulada ja que hem de fer altres comprovacions per poder atorgar-vos la condició de resident. Vegeu com podeu registrar-vos com a resident.


Quins requisits es demanen per ser resident?

Com a regla general, els requeriments per ser registrat com a resident són tres: (1) estar empadronat dins d'algun dels sectors de l'Àrea Regulada, (2) ser titular d’un vehicle donat d’alta de l’IVTM a la ciutat de Tarragona i (3) que el vehicle estigui al dia del pagament de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM, popularment conegut com a "impost de circulació") a l'Ajuntament de Tarragona.


Com puc registrar-me com a resident?

Per registrar-vos com a resident heu de venir a les nostres oficines amb la documentació esmentada. Per accelerar el tràmit, podeu descarregar aquest document i portar-lo omplert juntament amb la documentació. Si tot està en ordre, a les mateixes oficines podreu efectuar la contractació del producte que més us interessi (abonament trimestral, anual o diari).Previament hi ha que sol·licitar cita prèvia presencial mitjançant la web.


Com és el procés per contractar el distintiu o la targeta de resident?

Tant el distintiu com la targeta de resident són exclusius per a residents. Per tant, per poder contractar-los, primer heu de registrar-vos com a resident. La sol·licitud de registre s'efectua a les nostres oficines. Si compliu amb els requisits, sereu registrats com a residents i a les mateixes oficines podreu realitzar la contractació de l'abonament trimestral, anual o diari.


Com es pot pagar l'abonament?

La primera vegada s'ha de pagar presencialment en el moment de la contractació. Després, les renovacions s'han de pagar presencialment a les nostres oficines (en metàl·lic o amb targeta). I a la web www.aparcamentstgn.cat


Com es pot pagar l'abonament de resident diari?

Pagant 15€ en el moment de donar-se d'alta, i per a pagar els 0.40€ diaris es realitzarà per les apps o directament al parquímetre..


Si no estic registrat com a resident de cap sector de l'Àrea Regulada, puc aparcar allí?

Sí, podeu fer-ho, però les tarifes que se us aplicaran seran les de no resident, que són més altes que les que s'apliquen als residents.


Si estic registrat com a resident d'un sector, puc aparcar a un altre sector?

Sí, podeu. Però donat que estareu aparcant en un sector del qual no sou resident, pagareu la tarifa normal, no la reduïda de resident.


Puc tenir més d'un vehicle al meu nom?

Sí, podeu tenir-ne més d'un, sempre i quan els vehicles estiguin al dia de l'Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a l'Ajuntament de Tarragona.


He canviat de residència. He de demanar un nou distintiu?

Si heu canviat de residència, heu d'informar-nos del canvi per assegurar-vos de que tenim les vostres dades actualitzades. A més, si el canvi de residència també significa que canvieu de sector dins de l'Àrea Regulada, segurament us interessarà canviar el distintiu vell per un altre del nou sector de residència.


Tinc algun descompte per aparcar en les zones blaves si sóc resident?

No, a les zones blaves els residents i els no residents paguen el mateix. En canvi, a les zones verdes i a les zones taronges els residents estan beneficiats per tarifes més avantatjoses.


Sóc resident. Puc aparcar a les places taronges?

Sí que podeu, però heu de treure el comprovant horari del parquímetre o per apps si sou resident diari. En aquestes places, si sou resident pagareu menys que els no residents: només 0,40 euros al dia. si sou abonats trimestral o anual no cal treure comprovant de pagament.


No sóc resident. Puc aparcar a les places taronges?

Sí que podeu, però pagareu més que els residents.


Com funciona el solapament?

Aquest sector és una intersecció on es solapen els sectors 1 i 2 de l'Àrea Regulada. Els residents que estigin registrats al solapament tidran que triar per estacionar en el sector 1 o 2.


Quant de temps puc estar estacionat?

Les limitacions de temps són les següents, en funció del tipus de plaça que ocupeu i de si sou resident o no:


Sóc resident. He de treure tiquet del parquímetre quan estaciono?

A les zones blaves, si aparqueu en horari hàbil, heu de treure el comprovant horari del parquímetre o a les apps.

A les zones verdes, si teniu abonament trimestral o anual, no cal que expediu cap tiquet. En canvi, si teniu abonament diari, heu de treure tiquet del parquímetre o les apps.

A les zones taronges dintre del sector, si aparqueu en horari hàbil, heu de treure el comprovant horari del parquímetre o les apps.

A les zones taronges fora del sector o dissuasoris, si aparqueu en horari hàbil, heu de treure el comprovant horari del parquímetre o a les apps.

Com puc demanar cita per efectuar la contractació del distintiu o de la targeta de resident?

Si compliu els requeriments per ser resident, us trucarem per poder concertar una cita per efectuar la contractació.


Visc en un dels sectors de l'Àrea Regulada però pago l'IVTM a una altra població. Puc registrar-me com a resident de l'Àrea Regulada?

No. Un dels requisits per poder registrar-se com a resident és que l'IVTM del vehicle del qual s'està fent la gestió, es pagui a la ciutat de Tarragona i que a més estigui al dia dels pagaments.


Pagaré menys als aparcaments dissuasius pel fet de ser resident?

No, als aparcaments dissuasius pagareu el mateix que els no residents.


Sóc resident i tinc més d'un cotxe. Necessito un abonament per cada un d'ells?

Sí. L'abonament fa referència a un cotxe en concret, i per tant, necessiteu (i haureu de pagar) un abonament diferent per cada un dels vostres cotxes.