• ca
  • es

ELS AVANTATGES
DEL VEHICLE 0 EMISSIONS


Els vehicles 0 emissions no emeten gasos contaminants i són respectuosos amb el medi ambient.

El cost d'utilització d'un vehicle 100% elèctric és molt baix, es recorren 100 km per poc més d'1 € (si ho comparem amb un vehicle dièsel de consum mitjà, es necessitarien més de 7 € en recórrer aquesta distància).

Podràs estalviar molts diners aparcant en zona Regulada de forma totalment gratuïta (màxim 2 hores) i tindràs peatges gratuïts - .

El seu manteniment és gairebé inexistent.

PER QUÈ AVUI NO
ÉS POPULAR EL SEU ÚS?


Com hem comentat anteriorment només ofereix avantatges. Està comprovat que la utilització del vehicle elèctric significa una millora substancial en el medi ambient, produeix menys soroll als carrers i comporta un estalvi econòmic, ja que cada 100 km aproximadament, suposa una despesa d'un euro, el seu manteniment és gairebé inexistent i les ciutats premien el seu ús amb privilegis en pàrquings i reducció d'impostos.

Nombrosos estudis apunten a que els ciutadans considerarien més seriosament la inversió en un cotxe d'energia neta, quan aquesta opció tingui el suport de les polítiques municipals de desenvolupament urbà. La proposta de més punts de càrrega ràpida incrementarà l'ús de cotxes elèctrics, no és només una hipòtesi sinó un fet comprovat. Al Regne Unit, després de realitzar una important inversió en els darrers mesos, amb la instal·lació de més de 1.000 carregadors, han duplicat el seu parc mòbil, passant de 25.000 vehicles elèctrics a un total de més de 53.000.

Per aquest motiu, entre d'altres, Tarragona aposta decididament per la mobilitat sostenible i vol liderar l'ús de cotxes elèctrics instal·lant carregadors en el nostre nucli urbà seguint les millors pràctiques per fer realitat a mitjà termini la utilització d'un mitjà de transport més sostenible, més net i més segur com és el cotxe elèctric.

PUNTS DE RECÀRREGA
PER A VEHICLES ELÈCTRICS


Les estacions d’accés públic de recàrrega ràpida tenen una potència de 50 kW amb un sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts. La seva tarifa és de 0,10 cent/min. Els punts de recàrrega són a: Plaça Imperial Tàrraco i al C/ Salvador Espriu (L' Arrabassada).

Les estacions d’accés públic de recàrrega semi ràpida tenen una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora. La seva tarifa és de 0,03 cent/min. Els punts de recàrrega són a: Anella Mediterrània, C/ Josep M. Folch i Torres (Les Gavarres), Parking Hospital Joan XXIII, Rambla President Lluís Companys (El Corte Inglés), Av. Vidal i Barraquer i al Parking Saavedra.